Jonge keizersaalscholvers op klif
Keizeraalscholvers leven op Antarctica en de omringende eilanden, op de Falklandeilanden en in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Ze zijn iets kleiner dan de aalscholvers die wij kennen. Rotskusten rond gebieden met diep, sub-Antarctisch water zijn hun favoriete leefgebied. Jagen doen ze meestal in ondieper water. Tijdens het broedseizoen vormen deze sociale vogels grote, lawaaiige kolonies. Soms zelfs gemixt met pinguïns en albatrossen. Keizeraalscholvers zijn prachtig wit en zwart, met een zwarte kuif op het voorhoofd en blauwe oogringen. De volwassen vogels hebben een geeloranje ‘sponsje’ op hun snoet dat extra opvallend van kleur wordt in het broedseizoen.
Camera instellingen:
Sluitertijd: 1/2500
Diafragma: f/9
ISO: ISO 4000
Brandpuntsafstand: 24mm
Genomen met: NIKON D810
Objectief: 14-24 mm f/2.8