Caracara valt aan op karkas
Kolonievormende pinguïns zijn een belangrijke prooi voor caracara’s. Zij profiteren van de overvloed aan eieren, karkassen en onbeheerde kuikens in de enorme en chaotische kolonies. Deze jonge caracara doet zich tegoed aan een lekker pinguïnhapje. Falklandcaracara’s worden lokaal ‘Johnny Rook’ of ‘flying devil’ genoemd. Het zijn roofvogels die voorkomen op de Falklandeilanden, in Chili en op de eilanden voor de Chileense en Argentijnse kust. Van alle roofvogels hebben ze de meest zuidelijke verspreiding en zijn een van de meest zeldzame soorten. Falklandcaracara’s eten voornamelijk aas dat ze vinden in kolonies van zeevogels zodra deze voor het broedseizoen aan land komen. Daarom zijn pinguïns heel waakzaam wanneer er een caracara rondvliegt. Op andere momenten van het jaar eten de roofvogels veel insecten, wormen en andere diertje die ze in open velden en langs de kustlijn vinden.
Camera instellingen:
Sluitertijd: 1/400
Diafragma: f/4
ISO: ISO 125
Brandpuntsafstand: 400mm
Genomen met: NIKON D810
Objectief: 400 mm f/2.8